Kategoriarkiv: uthammar

Rustad för höstkörning

Jag tycker verkligen att det är läskigt att köra på hösten. Inte hela tiden så klart men det är nu det börjar att bli riktigt mörkt. Det är denna säsong som den första blixhalkan kommer. Även de första snöflingorna lägger sig på vägarna. Det finns även stor risk för att få vattenplaning. Ja vattenplaning går ju att få året om. Fast det jag vill komma fram till är att på hösten är jag så ovan att köra i i dessa förhållanden efter att sommarväglag rått.

JAg är lite hispig faktiskt och kollar alltid att bromsbelägg och annat är i toppskick på bilen. Jag lästa en artiklen i tidningen för väldigt längesedan. Jag minns inte i detalj artikelnmen den sa att det är normalt att fantisera om olyckor. Det kan exempelvis vara att om du går med ditt barn över en bro så är det faktiskt helt normalt att tänka att du ska snubbla och tappa det över broräcket. Jag har något liknande när det gäller bil. Jag är superrädd att krocka med en älg och få in den i bilen! Det är nog därför jag är så himla noga med att ha bra bromsar om jag behöver tvärnita! Dessa ”fantasier” får oss att förbereda oss på hur vi kan hantera olyckor.
jiisss

Det blir Uthammar i midsommar

Ibland är vi bara så himla sega och sena med allt. Jag vet flera polare som bokar upp och smider planer om högtider som nyår och midsommar typ ett halvår innan. Själva är vi lite sena i starten om vi säger som så. Vi har precis beslutat att vi drar till Uthammar och firar midsommar. Vilken tur att jag fick hem våra nya spön idag. Det är lite av en tradition när vi firar midsommar i Uthammar att stiga upp tidigit på morgonen och fiska. Sedan brukar vi sova några timmar innan lunchen så att vi är redo för firandet. Vi vill ju inte vara trötta redan klockan 9 då det är årets ljusaste natt.

Jag är superglad att det blev Uthammar i midsommar efterom vi inte planerat att åka innan semestern. Jag var lite orolig att vi skulle bli fast här i Göteborg. Midsommar är som bäst i skärgården med vatten, klippor och grönska. Allt det bästa i en och samma förpackning :)

Förresten vad roligt att Kalmar blev framröstad till årets sommarstad. Reser ni från norr så missa inte att stanna till i Uthammar på vägen dit.
dyydyd

En helg i Uthammar

Den här helgen har vi varit i Uthammar. Sommaren är redan här för gullvivorna blommar! Det är så otroligt grönt och fint nu. Alla borde få se Uthammar när det är så här vackert.

Vi var dock inte enbart där för att roa oss. Håkan hade lovat pappa att hjälpa till att montera upp den nya garageporten. Jag hade lovat att måla den eftersom det var en garageport i trä denna gång. Den gamla hade helt rostat sönder av de salta havsvindarna. Nu har vi målat den med en oljebaserad färg så den ska nog stå pall i många år. Dessutom tycker alla vi att trä är snyggast i skärgårdsmiljö, håller ni inte med? Trä, vatten, grönska och vackra blomsterängar det är Uthammar. Sedan är såklart båtlivet ett eget kapitel fast jag tänkte om vi håller oss på land.
yyu

Det var en riktigt underbar helg trots att den innehöll lite enklare jobb också. Nu längtar jag verkligen till sommarsemestern. Den är som tur är inte långt borta nu. Fast först några arbetsveckor kvar här i Göteborg innan paradiset hägrar.

Med våren kommer hemlängtan

Den perioden när jag mest saknar Uthammar är så klart våren och sommaren. När isen har släppt och båtarna börjar att synas. Det finns inget bättre än att segla. Havet är frihet. Uthammar ligger i skärgården så det finns gott om vatten runt omkring. Jag personligen tror att om du en gång är uppvuxen vid havet längtar du alltid tillbaka. Min dröm är såklart att få segla jorden runt. Fast innan jag ens vågar mig ut på en sådan strapats så behövs mycket mer erfarenhet. Just nu räcker haven kring Sverige och min älskade skärgård gott och väl till. Jag upptäcker alltid nya ställen. I sommar ska vi segla igen. Jag längtar som tusan till sommarsemestern. Fast planeringen och drömmarna är ju en del av det hela. Jag ska dela med mig av några av mina smultronställen här på bloggen!
soid