Kategoriarkiv: Uncategorized

Shit, min kompis ID stals och användes vid ett brott

Jag och Håkan handlar en del prylar och kläder via nätet. Under åren har vi blivit riktiga hejare på att fynda under sommar- och vinterreor. Vi brukar sikta in oss på dyrare plagg, som exempelvis jackor och skor, och slår sedan till när priset sänks. Mitt bästa tips är att köpa kläder som inte är i säsong. Passa på att fynda nya badkläder under hösten och vinterjackor framåt vårkanten. Dock har vi blivit allt mer försiktiga med våra online-köp och nyttjar numera en tjänst via Protectme som bevakar våra inloggningar. Detta började vi med efter att en vän till mig blev bestulen på sitt ID. Tjuvarna använde sedan hennes uppgifter till en rad olika kriminella aktiviteter, bland annat onlinebedrägerier, och det tog en evighet att reda ut röran. Vi tar därför det säkra före det osäkra nuförtiden och skyddar oss på bästa tänkbara sätt.

Hand som håller i kreditkort

Besökte svärmor på hennes nya jobb

Idag var det dags att hälsa på Håkans mamma på hennes nya jobb. Vi har pratat om det jättelänge men har liksom aldrig riktigt kommit till skott. Eftersom alla semestrar är slut nu finns det liksom inte längre några ursäkter. I vilket fall som helst var det oerhört trevligt och jag blev nästan sugen på att hitta ett nytt jobb jag med. Hon har börjat jobba som socionomkonsult på ett omtyckt företag och om jag förstod det hela rätt så fick hon sina uppdrag från ett tredje bolag. Hur som haver var hon jättenöjd med hela upplägget och det är länge sedan jag har sett henne så glad och nöjd med livet. Jag kommer ihåg hur hon hatade sin förra arbetsplats och hur de behandlade henne där, så jag unnar henne verkligen det absolut bästa. För vet ni vad? Min svärmor är faktiskt bäst!

Ett snyggt kontorslandskap

Båtmotorn i tryggt förvar

Det börjar bli allt mer uppenbart att sommaren närmar sig ett slut. För min egen del gör det inte så mycket, jag uppskattar hösten och gillar vintern lika mycket. Det enda som jag inte gillar är dock de små förändringarna som man måste göra när det kommer till t.ex. utomhusverktyg och alla mina båtprylar. Förra året hade vi inbrott i båtförrådet och därför har jag detta år tittat runt lite efter bra alternativ. Jag testade på 24Storage och det har fungerat felfritt under den korta testperiod som jag körde. Nu ser jag fram emot att slippa oroa mig under tiden som min båtmotor är i tryggt förvar. Det bästa är att jag i förrådet faktiskt kommer att få plats med fler saker. Det betyder att mina gamla VHS-filmer inte alls behöver att kastas utan istället kan lagras som ett gott vin – toppen!

Hyra förråd är simpelt

Ska testa på en ny karriär

Nu har jag bestämt mig för att byta, eller kanske snarare utveckla, min jobbkarriär. Jag är utbildad undersköterska, men ska plugga till lite så jag kan legitimera mig som sjuksköterska istället för att kunna ta nya kliv framåt i karriären. Främst är jag sugen på att arbeta som bemanningssjuksköterska, vilket innebär att du inte på samma sätt som andra sjuksköterskor har en enda stabil arbetsplats. Istället hyrs du in av olika aktörer när de är i behov av sjuksköterskor. Det här gör att såväl din arbetsplats som uppgifter och kollegor kommer variera, vilket är perfekt för sådana som mig som lätt blir rastlösa när inget nytt händer. Givetvis kan du välja att specialisera dig inom något eller några sjuksköterskeområden, men i det stora hela kommer du att uppleva stor variation i ditt arbete. Hett tips för er som är som jag!

Testa på jobb som bemanningssjuksköterska

Semestern är slut

Semestern är slut och hösten är snart här, kan man bli något annat är deprimerad? Håkan jobbar sedan länge och jag ser allt annat än fram emot min första arbetsdag efter flera veckors ledighet. Jag vill inte! Inte för att jag egentligen har något emot mitt jobb, men jag känner redan nu hur höstdepressionen kommer smygande. Sverige är bra på många sätt och vis, men vädret är definitivt ingenting att hurra över. För att råda bot på det hela skall jag nog faktiskt ägna mig åt lite shopping. Jag tänkte köpa lite nya speglar att hänga både i sovrummet och hallen. Dels är det, i mitt tycke, en sjukt snygg inredningsdetalj, dels sprider de ju faktiskt runt det lilla ljus som vågar leta sig in i hemmet. Kanske kan shoppingen lyfta mitt annars så tråkiga humör något, det skadar ju inte att prova!

En spegel på ett bord