Kategoriarkiv: semester

Behöver en weekend i solen

Alltså, jag blir fasen helt deprimerad över detta skitväder……. Grått, regn, snö och bara skit. Borde vi i alla inte känna det lite som att vi är på väg mot vår liksom?

Jag har suttit och kollat på weekendresor typ över påsken till Barcelona, Italien eller någon av Kanarier öarna men Håkan säger hela tiden att vi inte har råd.

Men det går ju att ta lån så är ju problemet löst! Har läst på lite på Frogtail och deras lån har tusan bra villkor så vi har ju en möjlighet.

Visst, det är klart att det är bättre att spara ihop pengar först och sedan resa. Men jag håller fan på att bli deprimerad här och när det finns lösningar så varför inte ta dem?

Såhär får det nog bli, ett lån och om en månad så sitter vi i solen någonstans i T-shirt och dricker en kall öl :)

öl

Roliga nyheter!

Nu ska ni få höra något riktigt härligt och kul. Jag, min kille och vårt kompisgäng ska Hyra hus i Toscana i sommar. Det ska bli så himla härligt och jag ser fram emot det så mycket. Eftersom vi är många som delar blev det inte ens speciellt dyrt. 

Åh, jag kan se det framför mig, hur jag går omkring i lätta sommarklänningar, njuter av vädret, äter goda middagar på kvällarna med mina vänner och har det helt fantastiskt. Visst låter det som en dröm?

Jag tycker det är så viktigt att unna sig det där extra i livet. Vardagen är så fylld av krav och stress. Att då ha små ljuspunkter att se fram emot är nödvändigt. Jag älskar nästan lika mycket att planera inför händelsen som jag älskar den när det väl händer.

Hur är det med er? Har ni börjat planera något riktigt härligt inför sommaren. Om inte så tycker jag verkligen att det är på tiden.

chianti-mountains-518459_960_720

Rustad för höstkörning

Jag tycker verkligen att det är läskigt att köra på hösten. Inte hela tiden så klart men det är nu det börjar att bli riktigt mörkt. Det är denna säsong som den första blixhalkan kommer. Även de första snöflingorna lägger sig på vägarna. Det finns även stor risk för att få vattenplaning. Ja vattenplaning går ju att få året om. Fast det jag vill komma fram till är att på hösten är jag så ovan att köra i i dessa förhållanden efter att sommarväglag rått.

JAg är lite hispig faktiskt och kollar alltid att bromsbelägg och annat är i toppskick på bilen. Jag lästa en artiklen i tidningen för väldigt längesedan. Jag minns inte i detalj artikelnmen den sa att det är normalt att fantisera om olyckor. Det kan exempelvis vara att om du går med ditt barn över en bro så är det faktiskt helt normalt att tänka att du ska snubbla och tappa det över broräcket. Jag har något liknande när det gäller bil. Jag är superrädd att krocka med en älg och få in den i bilen! Det är nog därför jag är så himla noga med att ha bra bromsar om jag behöver tvärnita! Dessa ”fantasier” får oss att förbereda oss på hur vi kan hantera olyckor.
jiisss

En uppföljning

Först bör ni läsa det inlägget jag skrev sist. Den handlade om att det är så många som fått sina bptmotorer stulna. Vi lämnar därför inte kvar motorn när båten liggen i hamn. I går läste jag att just stölder av båtmotorer är väldigt vanligt. I år har redan över tusen stölder gjorts och inte ens halav säsongen har passerat. Fårn göregående år har stölderna ökat med över 30%. Så se upp!
ee

Förvara båtmotor

Det börjar att dra ihop sig. Bara en vecka kvar innan semestern startar. Vi har knappt varit ute med båten något denna säsong så det lockar verkligen. Båten är åtminstone sjösatt. Det gjorde vi maj. Det som är lite tråkigt är alla stöldligor som huserar. Båtmotorer är väldigt eftertraktade. Båtarna är såklart för stora att stjäla men båtmotorn får de in i bagaget. Vi förvarar vår motor därför här i Göteborg. Ja inte i vår lägenhet utan vi hyr ett förråd i Göteborg och drar den i mellan. Visst är det bökigt eftersom den tar plats i bilen. Vi har ju så mycket andra prylar också men tänker man på kostnaden om vi skulle bli av med båtmotorn är det en billig investering med ett förråd.

Sedan är det givetvis även praktiskt att kunna stöka undan säsongsprylar som julsaker, skidor, cyklar och annat smått och gott som inte används året runt när man bor i lägenhet.

Nu lockar alltså semestern och två veckor ska vi tillbringa i skärgården på västkusten. Vi har inte bestämt rutten ännu utan det beror lite på vädret också. Jag är lite sugen på att göra en avstickare till Danmark men vi får se. Det är ju trots allt semester och då behöver man inte planera varenda detalj och minut. Lite av tjusningen med semestern är ju att bara vara :)
nbn

Jaktresor i Sverige

Till skillnad mot miljonärer och näringlivstoppar som låter sig mutas så har jag råd att köpa egna jaktresor. Sverige är unikt med sitt rika djurliv. Alltså djur som går att äta kanske jag ska säga. För det finns nog fler stadsduvor i London än vad det gör i Göteborg.

Eftersom min karl fyllde år i veckan så fick han en jaktresa av mig. Jägarexamen tog han förra året. Han var med på älgjakten med fick inte skjuta då. Därför fick han en björnjaktsresa av mig! Nejdå såklart inte björnjakt, herregud! Tänke er björnfrossan han skulle få. Har aldrig skjutit ett djur och börjar med björn. Fast jag var sugen att köpa den resan ändå när jag såg att det fanns. Jag anmälde honom till bäverjakt i jämtland. Tyckte det var en rolig grej. Ett annorlunda djur som inte känns så farligt. Lugnt för mig som flickvän att vara hemma när jag vet att han är säker och inte skadeskjuter en björn.
fffr

Jag köpte resan via pnjakt.se som är ett jämtländsk företag. De har björnjakt, fågeljakt och ja, de allra flesta jakter jag kan komma på. De använder sig av bra jakthundar också så det var ett stort plus i kanten. Jag blev rekommenderar att kika på Pnjakt av Håkans brorsa. Han har jagat länge och handlat mycket från dem. Jag kan annars vara lite orolig när jag beställer från ett nytt företag på nätet när det är produkter jag inte kan så mycket om. Håkan blev superglad och det var ju huvudsaken. Det bådar ju gott inför min egen födelsedag. Så har ni en pojkvän som är intresserad av jakt, kika in på PNjakt.