Kategoriarkiv: Segling

En uppföljning

Först bör ni läsa det inlägget jag skrev sist. Den handlade om att det är så många som fått sina bptmotorer stulna. Vi lämnar därför inte kvar motorn när båten liggen i hamn. I går läste jag att just stölder av båtmotorer är väldigt vanligt. I år har redan över tusen stölder gjorts och inte ens halav säsongen har passerat. Fårn göregående år har stölderna ökat med över 30%. Så se upp!
ee

Förvara båtmotor

Det börjar att dra ihop sig. Bara en vecka kvar innan semestern startar. Vi har knappt varit ute med båten något denna säsong så det lockar verkligen. Båten är åtminstone sjösatt. Det gjorde vi maj. Det som är lite tråkigt är alla stöldligor som huserar. Båtmotorer är väldigt eftertraktade. Båtarna är såklart för stora att stjäla men båtmotorn får de in i bagaget. Vi förvarar vår motor därför här i Göteborg. Ja inte i vår lägenhet utan vi hyr ett förråd i Göteborg och drar den i mellan. Visst är det bökigt eftersom den tar plats i bilen. Vi har ju så mycket andra prylar också men tänker man på kostnaden om vi skulle bli av med båtmotorn är det en billig investering med ett förråd.

Sedan är det givetvis även praktiskt att kunna stöka undan säsongsprylar som julsaker, skidor, cyklar och annat smått och gott som inte används året runt när man bor i lägenhet.

Nu lockar alltså semestern och två veckor ska vi tillbringa i skärgården på västkusten. Vi har inte bestämt rutten ännu utan det beror lite på vädret också. Jag är lite sugen på att göra en avstickare till Danmark men vi får se. Det är ju trots allt semester och då behöver man inte planera varenda detalj och minut. Lite av tjusningen med semestern är ju att bara vara :)
nbn

Atollen Enewetak

Jag blir så ledsen när jag ser hur vi människor förstör jorden. Jag hoppas verkligen att ledarna lyckas att enas i Paris ikväll.

Det är även hemskt hur vissa länder har agerat. Exempelvis Frankrike som spängde kärnvapen på andra sidan jorden. Enewetak är ett exempel på detta.
bh
Ett sorgligt kapitel i människans historia. Folk som bodde på ön tvångsevakuerades på 40-talet så att spängningarna kunde ske. På 70-talet börjades en sanering men det radioaktiva ligger i kratrar som har försvagat havsbotten. Över detta så lades sedan cement. En skam!

Stor pippi

Som uppväxt vid havet tycker jag att jag har sett fåglar av alla storlekar. Måsar är stora bara de när kommer nära. Fast titta på denna fågel!
oood
Det är en utdöd fågel som en gång levt i Argetina. 7 meter mellan vingspetsarna. Helt sjukt ju, som en båt! Tänk att ha den pippin cirkulerades över båten.

Argentavis är namnet på denna jättelika fåfel som var en rovfågel. Ibland tycker jag att det är ganska skönt att vissa djurarter inte längre lever.

Snillen spekulerar

Jag älskar havet! Fast en sak som jag verkligen inte förstår är det här med tvålar som luktar hav. Havet luktar tång, salt och fisk fast tillsammans blir det en god och frisk doft. Fast den doften soam ska lukta hav i tvålen har ju inget med havet att göra. Detta måste vara den dummaste marknadsföringen. Hur som helt, är det någon som besökt ett hav som verkligen luktar som tvålen? Kommentera isf!
dhdh

Great Blue Hole

En av mina drömmar jag har i livet är att få segla över ”Great Blue Hole”. Det är ett slukhål mitt i havet. Jag har ett dykcert så det skulle vara roligt att få dyka ner. Det finns flera olika och framförallt ovanliga djur som lever där nere. Det är alltså ett gammalt slukhål, inget som skapats på senaste tiden. Det är en underjordiska grotta där taket rasat in. Visst ser det läckert ut?
hhhd
För att besöka Great Blue Hole är det till Belize ni ska segla.

En båt för svenska vatten

Det har varit Monaco Yacht Show. Det innebär såklart massor av lyxiga båtar.

En som stack ut från de övriga Yachterna var SeaXplorer från Daman Group. Herre min skapare vilken båt! Dessutom är den perfekt för svenska och nordiska förhållanden. Det är nämligen den första yachten som påstås klara av is.

Här är lite bilder!
1
02§1
2
5
23

Bästa födelsedagspresenten

Det finns ingen som känner mig så bra som min två bästa vänner. Jag har känt dem sedan jag gick på dagis. Givetvis så vet de vad de ska köpa till mig varje gång jag fyller år. Nästan jämt får jag den bästa födelsedagspresenten från dem. I år var det inget undantag. Jag fick ett presentkort till en ansiktsbehandling.

Under smestern vistas jag väldigt mycket till havs. Sol, salta vindar och många bad påverkar hyn. Precis som med håret. Till håret tycker jag att det finns bra produkter att köpa. Det är ju egentligen bara att gå till frissan och köpa en hårinpackning. När det gäller ansiktet är det värre. Jag har en sorts blandhy så det är riktigt svårt att hitta en bra ansiktskräm. Däremot när jag går på salong så får jag alltid en sådan fin lyster. Hyn behöver verkligen behandlingar då och då. I stan är det föroreningar som ställer till det och under semestern solen.

Jag vill ju inte se ut som ett russin när jag är 40 så jag är noga att ta hand om just ansiktet. Så åter igen en riktigt lyckad present från mina vänner som uppskattas direkt från hjärtat.
hduud