Kategoriarkiv: Hemmafix

Lite skadeglad ;)

Det är ytterst få saker som jag och Håkan inte kommer överens om, men Ernst Kirchsteiger är helt klart en av dem 😀

Jag sitter alltid bänkad för alla program som han är med i och inreder eller bakar någonting. Han är helt klart den enda av alla svenska inredare som jag hade gett fria händer till att inreda i mitt hem.

galsHar kollat mycket på Äntligen hemma men de gör alltid allting så extremt medan Ernst alltid har harmoni i det han gör – enligt mig.

Men nu har jag i alla fall köpt något om Håkan måste hålla med om är ett bra inköp. Köpte glas som man kan ha varma tycker i och så är det ett snyggt skydd i ull så man kan hålla i glaset även om det är varmt. Håkan älskar dem eftersom jag gillar att dricka kaffe i glas. Så snäll sambo som jag är så påminner jag ju honom med jämna mellanrum om vem som jag designat glasen 😉

Årets fattigaste månad

Hej, hur har ni det så här i årets fattigaste månad? Skämt åsido, men det börjar faktiskt bli väl knapert här hemma. Tur att lönen är här snart i alla fall. Till dess får jag nog skicka ett sånt där lån sms. Jag brukar faktiskt göra det ibland även om jag vet att många säger att det är dumt. Jag håller inte riktigt med bara. Om man vet med sig att man helt säkert kommer att kunna betala tillbaka så kan det faktiskt vara en räddning när man har perioder med mindre pengar. Det gäller bara att inte dra på sig för stora lån, då kan det sluta illa.

Annars är allt bra med mig. Eftersom det var flera veckor sedan jag skrev sist så kan jag ju berätta att nyårsafton var riktigt härlig och jag hittade precis en så sprakande och glittrande klänning som jag tänkt mig. Jag kände mig som en prinsessa hela kvällen :-)

Vad har ni för planer inför det nya året?

gottnytt

Nyår och renovering

Tänk vad tiden går, snart är det nytt år och allt. Undrar vad 2017 kommer ha att bjuda på? Jag vet inte hur det är med er, men jag  får alltid ett ryck kring nyår. Nu vill jag göra om hemma och är i full gång att kika efter färg till vardagsrumsväggen (tänkte måla en fondvägg). När det är klart vill jag hitta snygga posters och prints att sätta upp på väggarna. Sen vore det kul att göra något med sovrummet också. Egentligen är det inte så mycket som behövs, bara lite nya sängkläder och fina kuddar och filtar.

Fast innan jag sätter igång och vänder upp och ned på hela bostaden ska vi ha nyårsfest här hemma. Det blir vi och några goda vänner. Vi ska äta god mat, ha musik-quiz, dansa och bara ha det riktigt kul. Letar som bäst efter en snygg klänning. På nyår tycker jag att man måste glittra lite extra. Ha ni några tips på var jag kan hitta en riktigt fin blåsa?

Något sånt här vore snyggt…

hmprod

 

Ät inte den gula snön

Snö, snö och snö. Därför ska ni få en gåta av mig att klura på. Vet ni vad det är för likhet mellan en avgasventil och snö?

Jag ger er svaret lite längre ner. Fast först en ledtråd. Du bör inte äta snö överhuvudtaget. Även om den ligger kritvit i din trädgård. Det är alltså inte bara den gula snön du ska undvika att stoppa i munnen.

Nu kommer svaret. Både snön och avgasventiler fungerar som ett filter för avgaser och skyddar viktiga funktioner. Snön tar upp avgaser och orenheter från våra utsläpp. Därför är snön förorenad och den skyddar atmosfären. En avgasventil är superviktigt för att bilen ska minska sina utsläpp. Precis som snön fångar den upp orenheter så att bilens motor minskar förbränningstemperturen. Båda skyddar alltså viktiga funktioner. An avgasventil kan du byta när den blir för smutsig fast det kan du inte göra med snön. Däremot kan du göra snön renare genom att ha ett bra avgassystem.
snk

Winter is coming….

Okej det måste vara världens mest uttjatade rubrik men det är ju sant. Däremot fattar jag inte att många verkar jubla över att SMHI rapporterar att kylan och snön är på gång. Jag har svårt att se positiva saker med vintern. Det här är liksom jag!
varhe
Bitter och kan inte se många fördelar alls. Skotta sig fram till bilen, sopa av den, skrapa rutorna och sedan sätta sig på ett iskallt bilsäte bara för att upptäcka att bilbatteriet fryst. Bak till bagageluckan och ta fram standard startkablar för att få igång jävelskapet. Vid det här laget är fingrarna och fötterna alldeles blåfrusna. Snön fastnar på jeansen som sedan smälter och som har torkar typ vid lunch. Nej, har liksom svårt att se det trevliga med vintern.

Bästa födelsedagspresenten

Det finns ingen som känner mig så bra som min två bästa vänner. Jag har känt dem sedan jag gick på dagis. Givetvis så vet de vad de ska köpa till mig varje gång jag fyller år. Nästan jämt får jag den bästa födelsedagspresenten från dem. I år var det inget undantag. Jag fick ett presentkort till en ansiktsbehandling.

Under smestern vistas jag väldigt mycket till havs. Sol, salta vindar och många bad påverkar hyn. Precis som med håret. Till håret tycker jag att det finns bra produkter att köpa. Det är ju egentligen bara att gå till frissan och köpa en hårinpackning. När det gäller ansiktet är det värre. Jag har en sorts blandhy så det är riktigt svårt att hitta en bra ansiktskräm. Däremot när jag går på salong så får jag alltid en sådan fin lyster. Hyn behöver verkligen behandlingar då och då. I stan är det föroreningar som ställer till det och under semestern solen.

Jag vill ju inte se ut som ett russin när jag är 40 så jag är noga att ta hand om just ansiktet. Så åter igen en riktigt lyckad present från mina vänner som uppskattas direkt från hjärtat.
hduud

En helg i Uthammar

Den här helgen har vi varit i Uthammar. Sommaren är redan här för gullvivorna blommar! Det är så otroligt grönt och fint nu. Alla borde få se Uthammar när det är så här vackert.

Vi var dock inte enbart där för att roa oss. Håkan hade lovat pappa att hjälpa till att montera upp den nya garageporten. Jag hade lovat att måla den eftersom det var en garageport i trä denna gång. Den gamla hade helt rostat sönder av de salta havsvindarna. Nu har vi målat den med en oljebaserad färg så den ska nog stå pall i många år. Dessutom tycker alla vi att trä är snyggast i skärgårdsmiljö, håller ni inte med? Trä, vatten, grönska och vackra blomsterängar det är Uthammar. Sedan är såklart båtlivet ett eget kapitel fast jag tänkte om vi håller oss på land.
yyu

Det var en riktigt underbar helg trots att den innehöll lite enklare jobb också. Nu längtar jag verkligen till sommarsemestern. Den är som tur är inte långt borta nu. Fast först några arbetsveckor kvar här i Göteborg innan paradiset hägrar.