Kategoriarkiv: Göteborg

Förvara båtmotor

Det börjar att dra ihop sig. Bara en vecka kvar innan semestern startar. Vi har knappt varit ute med båten något denna säsong så det lockar verkligen. Båten är åtminstone sjösatt. Det gjorde vi maj. Det som är lite tråkigt är alla stöldligor som huserar. Båtmotorer är väldigt eftertraktade. Båtarna är såklart för stora att stjäla men båtmotorn får de in i bagaget. Vi förvarar vår motor därför här i Göteborg. Ja inte i vår lägenhet utan vi hyr ett förråd i Göteborg och drar den i mellan. Visst är det bökigt eftersom den tar plats i bilen. Vi har ju så mycket andra prylar också men tänker man på kostnaden om vi skulle bli av med båtmotorn är det en billig investering med ett förråd.

Sedan är det givetvis även praktiskt att kunna stöka undan säsongsprylar som julsaker, skidor, cyklar och annat smått och gott som inte används året runt när man bor i lägenhet.

Nu lockar alltså semestern och två veckor ska vi tillbringa i skärgården på västkusten. Vi har inte bestämt rutten ännu utan det beror lite på vädret också. Jag är lite sugen på att göra en avstickare till Danmark men vi får se. Det är ju trots allt semester och då behöver man inte planera varenda detalj och minut. Lite av tjusningen med semestern är ju att bara vara :)
nbn

Because i’m worth it

I går slank jag in på Ugglapraktiken här i Göteborg för en hederlig idrottsmassage. Det är helt seriöst den skönaste massage jag har fått. Var så stel i kroppen innan och jag hittade dem på Google faktiskt. De hade fått bra omdömme men det avgörande var att de tog emot direkt. De har drop-in massage så jag fick smita iväg från jobbet. I dag är jag som en ny människa. Massören visste verkligen hur hon skulle mjuka upp musklerna på bästa sätt.

I dag var jag tillbaka på Ugglan under lunche. Dock inte för en massage. Såg att de erbjöd klippkort! Köpte ett klippkort på 25-minuters ”pass”. Jag är så himla värd det! Så skönt med en hederlig idrottsmassage. För er som undrar vad en idrottsmassage är så är det att massören koncentrerar sig extra npga på några specifika muskler. Under en helkroppsmassage så arbetas kroppens alla muskler igenom. Under en idrottsmassage så är det de mest ömma punkterna som behandlas noga. Exempelvis forbollsspelare som får mer benmassage än armmassage.

Jag kan verkligen rekommendera Ugglan, åtminstone vad det gäller idrottsmassagen. Fast de är säkert precis lika bra på de andra :) Såg att de hade gravidmassage bland annat. En sak som jag blev lite sugen på att testa är massage med heta stenar. Kom just på att jag glömde fråga om mitt klippkort gällde på olika massager i så fall ska jag testa det. Ska fråga nästa gång.
ddd

Lokalpatriot

Hur gör ni när ni väljer bolag att sammarbeta med? Jag som bor i Göteborg är lokalpatriot och väljer bolag från orten. Ja inte enbart att de är från orten de måste såklart uppfylla andra kriterier också. När det gäller arbetet är jag oerhört noga och lämnar inget åt slumpen. Därför väljer jag givetvis de bästa samarbetspartnerna också.

Förr fanns ett bolag som hette Gothia. De finns kvar men har genom en fusion blivit Arvato. De arbetar i flera länder. Det är perfekt för oss som ofta gör affärer med utländska kunder. Arvato ger oss hjälp med factoring till bra pris. Factoring innebär att Arvato köper dina fakturor så att du får betalt direkt. I vanlig fall dröjer det ofta upp till fyrtio dagar. På detta vis få vi alltid ett jämt ”flow” i kassaflödet. Det fungerar superbra för oss. Ni vet ju hur sega vissa kunder kan vara att betala in sina skulder. Som jag nämde tidigare så jobbar vi mycket mot utlandet så det är verkligen en stor trygghet att vi använder oss av factoring.
ddd

Winter is coming….

Okej det måste vara världens mest uttjatade rubrik men det är ju sant. Däremot fattar jag inte att många verkar jubla över att SMHI rapporterar att kylan och snön är på gång. Jag har svårt att se positiva saker med vintern. Det här är liksom jag!
varhe
Bitter och kan inte se många fördelar alls. Skotta sig fram till bilen, sopa av den, skrapa rutorna och sedan sätta sig på ett iskallt bilsäte bara för att upptäcka att bilbatteriet fryst. Bak till bagageluckan och ta fram standard startkablar för att få igång jävelskapet. Vid det här laget är fingrarna och fötterna alldeles blåfrusna. Snön fastnar på jeansen som sedan smälter och som har torkar typ vid lunch. Nej, har liksom svårt att se det trevliga med vintern.

Göteborgsvarvet 2015 och Måns

Vilken härlig helg vi haft det här i Göteborg. Det har varit full rulle hela tiden. I lördags sprang Håkan Göteborgsvarvet. Själv hade jag och Karin picknick på sidan om och hejade ivrigt på. Sedan avslutades kvällen men ESC i goda vänners lag. Så himla stort att Månsa vann, fast han var ju bäst. Jag gillade verkligen låten.
hel

Igår käkade vi brunch ute på Clarion Hotel Post och hade det så himla mysigt. Jag kan verkligen rekommendera den brunchen. Tänk om alla helger alltid var så här bra!